De bibliotheek gaat op 11 april over op een nieuwe manier van inloggen. Lees meer hierover op onze speciale pagina.

Gedichtenwedstrijd 'Vrijheid vertelt'

In samenwerking met Achterhoek Nieuws organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een gedichtenwedstrijd rondom het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid. De winnaar van deze wedstrijd wint een jaar lang gratis lezen én een publicatie van het gedicht in de uitgaven van Achterhoek Nieuws in de Oost-Achterhoek. De deadline voor het insturen van de gedichten ligt op vrijdag 12 april 2024.                                                                                                                               

Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid
Jouw gedicht gaat over ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’, het landelijke jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.  Wat betekent vrijheid voor jou? Welke invloed heeft het op jouw leven en welke invloed heeft het op de samenleving? Welke invloed heeft het op de toekomst? En wat is vrijheid eigenlijk?
De Bibliotheek Oost-Achterhoek en Achterhoek Nieuws dagen je uit jouw visie op dit thema vast te leggen op papier, in de vorm van een gedicht. Het gedicht mag uit maximaal 200 woorden bestaan en niet eerder gepubliceerd zijn.

Hoofdprijs: een jaar lang gratis lezen én publicatie in Achterhoek Nieuws
De deskundige jury buigt zich over je gedicht. De winnaar gaat naar huis met een jaarabonnement van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Daarnaast wordt de winnende pennenvrucht gepubliceerd in de uitgaven van Achterhoek Nieuws in de gemeenten Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland. Stuur je gedicht uiterlijk vrijdag 12 april in door onderstaande knop te gebruiken.

‘Lichten-voor-de-vrijheid tour’
Alle gedichten die ingezonden worden, kunnen ook een rol spelen tijdens de wandeltocht ‘Lichten-voor-de-vrijheid tour’ op 5 mei in Lichtenvoorde. Wat denk je ervan als je gedicht groot afgedrukt wordt en te lezen is voor de deelnemers aan de tour? Of voorgedragen wordt in de Bibliotheek Lichtenvoorde tijdens deze tour? Misschien wil je het zelf wel voordragen?