Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.Boekjes & Babbels

Het allergezelligste uurtje in de Bibliotheek Oost-Achterhoek is toch wel 'Boekjes & Babbels'. Tijdens dit uurtje wordt er natuurlijk voorgelezen aan baby's/peuters en hun ouders. Maar daarnaast is het een erg leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten. En natuurlijk kun je samen met je zoon of dochter boeken uitzoeken voor thuis.

Meer informatie over Boekjes & Babbels

Passend lezen

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking (bijvoorbeeld blind- of slechtziendheid of dyslexie) is lezen vooral moeilijk. Passend Lezen kan daarbij helpen. Kijk maar eens bij Superboek. Hier vind je de meest actuele titels in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden. Superboek is voor iedereen tot 18 jaar, met een leesbeperking, gratis.

Meer informatie over Passend Lezen en Superboek

Makkelijk Lezen

Lezen is erg leuk. Maar soms zijn de boeken te dik of staan er teveel of te moeilijke woorden in. Dan is lezen niet zo makkelijk, en daardoor ook minder leuk. Er zijn heel veel kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden. Daarom heeft iedere vestiging een Makkelijk Lezen Plein met boeken die makkelijker te lezen zijn. De boeken zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en te herkennen aan de MLP-sticker. Het zijn gewone boeken, maar wel speciaal geselecteerd als MLP-boeken, omdat ze beter leesbaar en toegankelijker zijn door het taalgebruik, het lettertype en het aantal woorden op een bladzijde.

Makkelijk Lezen Plein

Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren