Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 74)

 • Robotproeverij in Bibliotheek Winterswijk Bekijk details

  26 februari 2024

  Op zondag 17 maart, om 14.00 of 15.30 uur, kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar, mét een ouder, kennis komen maken met onze robotjes. De activiteit is speciaal voor kinderen en ouders samen. De entree is gratis, maar aanmelden is wel nodig (www.oostachterhoek.nl/zooo).

 • Informatieavond aangifte inkomstenbelasting 2023 Bekijk details

  26 februari 2024

  In de maand maart verzorgt Dick van Silfhout in alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek een informatieavond over het doen van belastingaangifte. De avonden zijn gratis, maar aanmelden via www.oostachterhoek.nl/belasting of in één van onze vestigingen is wel nodig.

 • Maak een kunstrobot met LEGO WeDo Bekijk details

  26 februari 2024

  Op woensdag 6 maart (Ruurlo) en woensdag 13 maart (Eibergen), om 15.00 uur, ga je in het BIEBlab aan de slag met LEGO WeDo. Maak een kunstrobot met deze fantastische LEGO en programmeer die robot. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Films ‘Living’ en ‘The Quiet Girl’ te zien in bibliotheek Bekijk details

  26 februari 2024

  In de maand maart vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo respectievelijk de films ‘Frida’ (8 maart) en ‘The French Dispatch’ (29 maart). Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Arty Shoes van Marianumleerlingen te zien aan De Leest Bekijk details

  26 februari 2024

  De komende tijd kan iedere voorbijganger én iedere bezoeker van de Bibliotheek aan De Leest in Lichtenvoorde met volle teugen genieten van de kleurrijke én artistieke expositie ‘Arty Shoes’. De kunstenaars zijn de derdejaars leerlingen van Scholengemeenschap Marianum uit Lichtenvoorde. Dat de Bibliotheek aan ‘De Leest’ is gevestigd en Lichtenvoorde natuurlijk een geschiedenis van schoenmakers kent, maakt de plek van deze tentoonstelling nóg toepasselijker. De geëxposeerde werken staan zo opgesteld...

 • Lezing over dahlia’s in bieb Lichtenvoorde Bekijk details

  16 februari 2024

  Op vrijdagavond 15 maart aanstaande wordt in de Bibliotheek Lichtenvoorde een lezing gegeven over (het kweken van) dahlia’s. Paul van ’t Padje en Rinus Nuland zijn te gast om over deze steeds populairder wordende bloem te vertellen. De avond begint om 20.00 uur en kaarten zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/dahlia

 • Gamen in de bieb Bekijk details

  16 februari 2024

  Zondag 10 maart staat de Bibliotheek Winterswijk in het teken van games en spelletjes. Vanaf 14.00 uur is iedereen tussen de 12 en 18 jaar van harte welkom. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is fijn: www.oostachterhoek.nl/zooo en zet er ook even bij welk spel of game je meebrengt.

 • Gratis cursus ‘fotobewerking’ in bieb Bekijk details

  16 februari 2024

  Vanaf woensdagavond 6 maart (19.30 uur) start in de Bibliotheek Winterswijk de gratis cursus ‘fotobewerking voor beginners’. In zes tweewekelijkse lessen worden de deelnemers klaargestoomd om prachtige creaties te maken van foto’s. Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/fotobewerking of in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • ‘Wandelende hoofdredacteur’ Claudia Straatmans te gast in bieb Bekijk details

  16 februari 2024

  Op vrijdagavond 1 maart aanstaande is Claudia Straatmans te gast in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Deze oud-Lichtenvoordse en geboren Grolse heeft inmiddels een aantal wandelboeken het levenslicht laten zien. De lezing begint om 19.30 uur en kaarten zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/claudia. De toegangsprijs is €2,50 voor leden en €3,50 voor niet-leden.

 • Voorlezen in meerdere talen in bibliotheek Bekijk details

  16 februari 2024

  In de Bibliotheek Lichtenvoorde, Winterswijk en Eibergen organiseren we deze maand Boekjes & Andere Babbels. Deze ‘Boekjes & Andere Babbels’ staat in het teken van voorlezen in meer talen. Het voorleesuurtje is bedoeld voor alle (groot)ouders en peuters, welke taal er thuis ook gesproken wordt. Deze ochtenden zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.

Paginanavigatie