Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 129)

 • Animeren met LEGO bij BIEBlab Berkelland Bekijk details

  10 juni 2024

  Op woensdag 19 juni (Ruurlo) en woensdag 26 juni (Borculo), om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab hoe je een animatiefilm met LEGO kunt maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • ZomerBIEBlab voor volwassenen Bekijk details

  10 juni 2024

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert in de zomer als een pilot een aantal BIEBlabs, speciaal voor volwassenen. De BIEBlabs zijn gratis te bezoeken en vinden plaats op een viertal zaterdagochtenden in Lichtenvoorde, vanaf 10.30 uur. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/bieblabvolwassenen, maar ook gewoon in de bibliotheek zelf.

 • Examenwerkstukken Marianum ‘In Actie’ te zien in Lichtenvoordse bieb Bekijk details

  3 juni 2024

  Sinds vorige week zijn de prachtige werkstukken van de examenleerlingen van Marianum Lichtenvoorde te zien in de plaatselijke bibliotheek. De geëxposeerde werken staan zo opgesteld dat ze vanaf buiten te zien zijn, het andere deel is tijdens openingsuren van de Bibliotheek binnen te bewonderen.

 • Dansend robotje in BIEBlab Lichtenvoorde Bekijk details

  3 juni 2024

  Op donderdag 13 juni, om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde hoe je robotje Ozobot EVO kunt laten dansen. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Tweede kans voor bibliotheekboeken Bekijk details

  3 juni 2024

  Deze en volgende week is er een verkoop van boeken in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Iedereen kan tijdens de openingsuren van de zeven vestigingen komen snuffelen.

 • Escaperoom in Lichtenvoordse bieb Bekijk details

  28 mei 2024

  Ben je een escaperoomfan? Vind je het leuk om puzzels op te lossen? En dan ook nog eens iets te leren over desinformatie? Op zaterdagmiddag 8 juni, van 14.00-15.00 uur, kan iedereen terecht in de Bibliotheek Lichtenvoorde om mee te spelen. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/escaperoom.

 • Voorlichtingsbijeenkomst over slimme zorgtechnologie Bekijk details

  28 mei 2024

  Op vrijdagochtend 7 juni, van 10.00-12.00 uur, kan iedere geïnteresseerde terecht in de Bibliotheek Lichtenvoorde om meer te weten te komen over slimme zorgtechnologieën. Of je nu zelf behoefte hebt aan deze hulpmiddelen, of omdat je in de zorg werkt of misschien mantelzorger bent, iedereen is welkom. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en is gratis, maar aanmelden via www.oostachterhoek.nl/zorg (of in één van de vestigingen) is wel nodig.

 • Dansend robotje in BIEBlab Berkelland Bekijk details

  28 mei 2024

  Op woensdag 5 juni (Ruurlo) en woensdag 12 juni (Eibergen), om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab hoe je robotje Ozobot EVO kunt laten dansen. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Workshop ‘Muziekinstrument maken met Micro:bit’ Bekijk details

  28 mei 2024

  Na het grote succes van het BIEBlab voor de jongste jeugd gaat de Bibliotheek Oost-Achterhoek de doelgroepen voor dit initiatief uitbreiden. Op 10 en 24 juni wordt de workshop ‘Muziekinstrument maken met Micro:bit’ gegeven. Deelname is gratis en aanmelden kan via: www.oostachterhoek.nl/bieblabjongeren of in de bibliotheekvestigingen.

 • Workshop Europese Verkiezingen Bekijk details

  16 mei 2024

  Op maandagavond 3 juni wordt in de Bibliotheek Lichtenvoorde een workshop over de Europese Verkiezingen georganiseerd. Ontdek hoe je informatie kunt vinden en desinformatie kunt herkennen. De workshop begint om 19.00 uur en is gratis. Aanmelden kan via: www.oostachterhoek.nl/europeseverkiezingen

Paginanavigatie