Beter Nederlands leren

DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is een plek in de Bibliotheek waar iedereen welkom is die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en praten. Je kunt er ook terecht voor het verbeteren van rekenen en digitale vaardigheden. Ook vind je er eenvoudige boeken en oefenmateriaal.

Het is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Kom eens langs!

Taalschool

Het Graafschap College biedt speciale Nederlandse lessen. In een groep met jouw eigen niveau ga je oefenen met lezen, spreken, schrijven en luisteren.

Wil jij graag aansluiten bij één van onze taallessen? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier van het DigiTaalhuis. 

Aanmeldformulier DigiTaalhuis

Taalcoach

Wil je graag aan de slag met het verbeteren van je Nederlands? Meld je dan aan voor een taaltraject. We koppelen je aan een taalcoach, waar je een jaar lang iedere week met jouw doelen aan de slag gaat. 

Je kunt vragen om een taalcoach van de bibliotheek als je geen inburgeringsexamen (meer) hoeft te doen.

Meld je aan en we helpen je graag verder!

Aanmeldformulier DigiTaalhuis

Taalcafé

Wil je nieuwe mensen leren kennen en tegelijkertijd oefenen met de  Nederlandse taal? Kom dan naar een Taalcafé bij jou in de buurt.

Deze Taalcafés worden niet door ons georganiseerd, maar door vrijwilligers. Bekijk per plaats wanneer en waar er een Taalcafé bij jou in de buurt is.

Aanmelden is niet nodig.

Overzicht Taalcafés

  • Taalhuis

    Wil je je Nederlands verbeteren? Welke manier past bij jou? We helpen je telefonisch met al je vragen!
  • Hulp nodig?