De bibliotheek gaat op 11 april over op een nieuwe manier van inloggen. Lees meer hierover op onze speciale pagina.

Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 99)

 • Nationaal Onderduikmuseum zoekt verhalen en documenten Bekijk details

  28 maart 2024

  Op woensdag 3 april (Borculo) en woensdag 10 april (Neede) is Bert Smeenk, namens het Nationaal Onderduikmuseum, aanwezig in de bibliotheek. Het museum is op zoek naar verhalen, voorwerpen en documenten, die te maken hebben met (het onderduiken) in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast gaat de belangstelling van het museum uit naar informatie over het Dutch National Battalion. Iedereen met info, in de vorm van verhalen of documenten, is op 3 april in de Bibliotheek Borculo (Muraltplein 44) en op 10 april...

 • Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb Eibergen Bekijk details

  25 maart 2024

  Op donderdagmiddag 11 april (aanvang 14.00 uur) wordt, in samenwerking met de Regiobank Assurantiekantoor Wormgoor B.V., in de Bibliotheek Eibergen de workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshops zijn gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • 3D-animaties maken in het BIEBlab Bekijk details

  25 maart 2024

  Op woensdag 3 april (Ruurlo) en woensdag 10 april (Eibergen), om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab hoe je een 3D-animatie maakt. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Films ‘Allelujah’ en ‘Stars at Noon’ sluiten CINEbieb-seizoen af Bekijk details

  25 maart 2024

  In de maand april vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Neede en Eibergen de laatste films van het seizoen 2023-2024. Op 4 april is ‘Allelujah’ te zien in Neede en Eibergen sluit op 17 april af met ‘Stars at Noon’. Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Lezing ‘Grols Gewin’ door Godfried Nijs Bekijk details

  25 maart 2024

  Op woensdagavond 10 april, om 19.30 uur, kan iedereen die geïnteresseerd is in de Tachtigjarige Oorlog, terecht in de Bibliotheek Groenlo voor een lezing van Godfried Nijs. Nijs is kenner op het gebied van de Tachtigjarige Oorlog én conservator van het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog in Groenlo. Hij is de schrijver van het prachtige boek 'Grols gewin', ook de titel van deze lezing. Kaarten voor de lezing zijn te boeken via deze site.

 • Gratis workshops ‘Veilig online bankieren’ bij bieb Borculo Bekijk details

  25 maart 2024

  Op woensdagochtend 10 en 24 april (aanvang 10.00 uur) organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek, in samenwerking met de Regiobank Scharenborg Beltrum B.V., in de Bibliotheek Borculo een workshop ‘Veilig online bankieren’. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • BookTok Event met schrijfster Rima Orie in bieb Winterswijk Bekijk details

  25 maart 2024

  Zondag 14 april staat de Bibliotheek in Winterswijk in het teken van Young Adult boeken en BookTok. Schrijfster Rima Orie geeft een lezing en signeert haar boeken. Daarnaast zijn populaire BookTokkers Melissa (melissasbooks) en Dilayra (gayotic_bookworm) aanwezig om iedereen de fijne kneepjes van het BookTokken te leren. Toegang gratis, maar aanmelden is noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/zooo

 • Maak een fotostrip in het BIEBlab Bekijk details

  18 maart 2024

  Op donderdag 28 maart, om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde hoe je een fotoverhaal maakt. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Gratis workshops ‘Veilig online bankieren’ in bieb Winterswijk Bekijk details

  18 maart 2024

  Op maandagochtend 8 en 15 april 2024 (aanvang 10.00 uur) wordt, in samenwerking met Regiobank Hypotheek Advies Centrum, in de Bibliotheek Winterswijk de workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • Bullshit Bingo in de Bibliotheek Bekijk details

  18 maart 2024

  Bingo in de bieb? En ook nog eens gratis? Mét mooie prijzen? Dat kan op zondagmiddag 7 april om 14.00 uur tijdens de AI Bullshit Bingo in de Bibliotheek Winterswijk. Aanmelden is wel nodig en kan via www.oostachterhoek.nl/zooo of in de bibliotheekvestiging.

Paginanavigatie