De bibliotheek gaat op 11 april over op een nieuwe manier van inloggen. Lees meer hierover op onze speciale pagina.

Tips van Hedwig

Ik ben Hedwig Klein Gunnewiek en je zou mij tegen kunnen komen in de Bibliotheek Winterswijk en Eibergen. Daarnaast werk ik op het Servicebureau, gevestigd in Eibergen en voor het Taalhuis.

Ik houd vooral van boeken binnen het genre literatuur en cultuur, maar ook vind ik het heerlijk om een informatief boek, bijvoorbeeld een kook- of een tuinboek te lenen. Ik ben dol op tips van vrienden, collega’s of wat ik hoor op de radio of in een boekenpodcast. 

Daar waar de rivierkreeften zingen

Auteur: Delia Owens

Ik heb 2 weken geleden het luisterboek ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ beluisterd op een zonnige zondag in de tuin, met een haakwerkje, dat wel! Ik werd zo door het boek gegrepen dat ik de hele dag niets anders meer heb gedaan.

Het boek is geschreven door Delia Owens en kwam eerder uit onder de titel Het moerasmeisje.

Kya, het moerasmeisje, leeft in het moeras. Haar moeder, zussen en broers hebben haar achtergelaten bij haar agressieve, alcoholverslaafde vader. Ze is dan zes. In een vervallen hut midden in de wildernis leven Kya en haar vader zoveel mogelijk langs elkaar heen. Tot ook hij op een dag niet meer thuiskomt en ze helemaal alleen achterblijft, met de meeuwen en de reiger. Wanneer er later een dorpsbewoner dood wordt gevonden in het moeras, is zij de eerste die ervan wordt verdacht. Meer vertel ik niet, dat zou zonde zijn...

Ik vond het een intrigerend verhaal over eenzaamheid, liefde, de schoonheid van de natuur en nog veel meer. Spannend, en boeiend van begin tot eind. Een echte aanrader.

Reserveer het boek

Leen het e-book

Leen het luisterboek

Binnenkort volgt een nieuwe tip