De bibliotheek gaat op 11 april over op een nieuwe manier van inloggen. Lees meer hierover op onze speciale pagina.

Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 99)

 • ‘Held met je geld’, workshop bankzaken voor kinderen in Eibergen Bekijk details

  3 januari 2024

  Op dinsdagmiddag 16 januari 2024 (aanvang 15.00 uur) wordt, in samenwerking met de Regiobank Assurantiekantoor Wormgoor B.V., in de Bibliotheek Eibergen de workshop ‘Held met je geld’ georganiseerd, een workshop speciaal gericht op kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/heldmetjegeld.

 • Noord- en Zuidpoolquiz-app in BIEBlab Bekijk details

  3 januari 2024

  Op woensdag 3 januari (Ruurlo) en woensdag 10 januari (Eibergen), om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab hoe je een quiz kunt maken met een app én je leert hoe je die app kunt maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • CINEbieb start nieuwe jaar met mooie films Bekijk details

  3 januari 2024

  In het nieuwe jaar vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Neede en Eibergen respectievelijk de films ‘The Quiet Girl’ (4 januari) en ‘Cherry Blossoms’ (17 januari). Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Cursus ‘Schrijven’ in Ruurlose bibliotheek Bekijk details

  3 januari 2024

  Een boek of een kort verhaal schrijven? Hoe pak je dat aan? Op donderdagavond 11 januari 2024, om 19.00 uur, start de cursus ‘Schrijven’ in de Bibliotheek Ruurlo. De deelnamekosten voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek bedragen €50,00. Niet-leden betalen €55,00. Aanmelden is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/schrijven

 • Wijziging openingstijden Eibergse bibliotheek Bekijk details

  6 december 2023

  Vanaf het nieuwe jaar gaat de Bibliotheek Eibergen op donderdagavond open in plaats van vrijdagavond. De eerste openstelling op donderdagavond is op 4 januari 2024.

 • CINEbieb Groenlo vertoont Decision to Leave Bekijk details

  6 december 2023

  Op donderdagavond 14 december vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Groenlo in de bibliotheek de film ‘Decision to Leave’. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Kerstexpositie met augmented reality bij BIEBlab Bekijk details

  6 december 2023

  Op donderdag 14 december, om 15.00 uur, kun je in het Lichtenvoordse BIEBlab leren hoe je een 3D-kerstexpositie maakt, die je vervolgens via augmented reality tot leven laat komen. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Voorstelling ‘Potje’ voor peuters in Groenlo Bekijk details

  6 december 2023

  Op zaterdag 9 december, om 10.30 uur, speelt Jertiza Toney de voorstelling ‘Potje!’ in de Bibliotheek Groenlo. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/voorstellingenoostgelre of in de bibliotheekvestiging. Kinderen en ouders graag apart inschrijven en maximaal één (groot)ouder/verzorgende per kind. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Oost Gelre.

 • Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb Ruurlo Bekijk details

  23 november 2023

  Op woensdagochtend 6 december, om 10.00 uur, wordt, in samenwerking met de Regiobank Steentjes Makelaars, in de Bibliotheek Ruurlo een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • Verrassende CINEbieb-films in december Bekijk details

  23 november 2023

  In december vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo respectievelijk de films ‘A Man called Otto’ (8 december) en ‘Broker’ (29 december). Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

Paginanavigatie