De bibliotheek gaat op 11 april over op een nieuwe manier van inloggen. Lees meer hierover op onze speciale pagina.

Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 99)

 • Kerstexpositie met augmented reality bij BIEBlab Bekijk details

  23 november 2023

  Op woensdag 6 december 2023 (Ruurlo) en woensdag 13 december (Eibergen), om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab leren hoe je een 3D-kerstexpositie maakt, die je vervolgens via augmented reality tot leven laat komen. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Leer zelf een GIF maken bij BIEBlab Bekijk details

  14 november 2023

  Op donderdag 23 november om 15.00 uur kun je in het BIEBlab zelf een GIF’je leren maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken. De deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Solliciteren en kansen op de arbeidsmarkt Bekijk details

  14 november 2023

  Op dinsdagmiddag 28 november, van 13.30-16.00 uur, is trainer en loopbaancoach Pieter Koevoets te gast in de Bibliotheek Lichtenvoorde voor een workshop ‘Solliciteren en kansen op de arbeidsmarkt’. De workshop is gratis bij te wonen. Aanmelden kan in alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek of via www.oostachterhoek.nl/solliciteren.

 • Workshop ‘Kerstversiering maken’ met de 3D-printer Bekijk details

  14 november 2023

  Op woensdagavond 29 november, om 19.30 uur, wordt in de Bibliotheek Lichtenvoorde een workshop over 3D-printen georganiseerd. De deelnemers ontwerpen zelf kerstversiering en de 3D-printer gaat dit ook uitvoeren. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/kerstversiering. Deelnemers moeten wel zelf een laptop meenemen naar de workshop.

 • Try-out oudejaarsconference Frans Miggelbrink Bekijk details

  14 november 2023

  Een unieke kans op een geweldige avond! Frans Miggelbrink gaat op donderdagavond 7 december zijn oudejaarsconference ‘Met zijn allen’ try-outen bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk. De avond begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.oostachterhoek.nl/frans of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb Lichtenvoorde Bekijk details

  14 november 2023

  Op vrijdagochtend 24 november, om 10.00 uur, wordt, in samenwerking met de Regiobank Steentjes Makelaars, in de Bibliotheek Lichtenvoorde een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb Ruurlo Bekijk details

  7 november 2023

  Op woensdagochtend 22 november en woensdagochtend 6 december, om 10.00 uur, wordt, in samenwerking met de Regiobank Steentjes Makelaars, in de Bibliotheek Ruurlo een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • Workshop ‘Kerstversiering maken’ met de 3D-printer Bekijk details

  7 november 2023

  Op woensdagavond 22 november, om 19.30 uur, wordt in de Bibliotheek Eibergen een workshop over 3D-printen georganiseerd. De deelnemers ontwerpen zelf kerstversiering en de 3D-printer gaat dit ook uitvoeren. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/kerstversiering. Deelnemers moeten wel zelf een laptop meenemen naar de workshop.

 • Popup Leesclub sluit Heel Nederland Leest af Bekijk details

  7 november 2023

  De maand november staat in de Oost-Achterhoekse bibliotheken in het teken van Heel Nederland Leest. De Bibliotheek deelt deze maand de roman ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl uit aan alle belangstellenden (zolang de voorraad strekt). De maand wordt op woensdag 29 november, 19.30 uur, in de Bibliotheek Eibergen afgesloten met een zogenaamde Popup Leesclub. Deze avond is gratis te bezoeken, maar aanmelden is noodzakelijk.

 • Webinar voor ouders over sociaal gedrag online Bekijk details

  7 november 2023

  Tijdens de Week van de Mediawijsheid organiseert de bibliotheek op maandagavond 13 november, van 20.00-21.00 uur een online webinar voor ouders en opvoeders over hoe je kinderen leert je social te gedragen op online kanalen. Het webinar wordt gegeven door Denise Bontje van Mediasmarties.nl en is gratis te volgen. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/webinar

Paginanavigatie