De bibliotheek gaat op 11 april over op een nieuwe manier van inloggen. Lees meer hierover op onze speciale pagina.

Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 99)

 • PeuterParty in Bibliotheek Winterswijk Bekijk details

  16 januari 2024

  Op zaterdagochtend 3 februari a.s. organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk een PeuterParty ter ere van de Nationale Voorleesdagen. Het wordt een geweldig feest, met vanaf 10.00 uur heel veel activiteiten. PEERtoftheater sluit om 11.30 uur de party af met de voorstelling ‘Precies goed!’. De toegang tot de PeuterParty is gratis, maar reserveren voor de voorstelling is noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/peuterparty.

 • Voorstelling ‘Precies goed!’ in Bibliotheken Berkelland Bekijk details

  8 januari 2024

  Op zaterdagochtend 27 januari (Ruurlo) en woensdagochtend 31 januari (Neede) a.s. speelt PEERtoftheater, ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen, in twee Berkellandse bibliotheken de voorstelling ‘Precies Goed!’, naar het Prentenboek van het Jaar ‘Help! Een verrassing!’. De voorstelling begint in beide vestigingen om 10.30 uur en is gratis toegankelijk voor ouders en peuters. Aanmelden is wel noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/peertof of in één van de bibliotheken. Per kind mag er één ouder...

 • Winterpatronen programmeren in BIEBlab Bekijk details

  8 januari 2024

  Op woensdag 17 januari (Ruurlo) en woensdag 24 januari (Borculo), om 15.00 uur, leer je (digitale) winterpatronen programmeren. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ in bieb Neede Bekijk details

  8 januari 2024

  Op maandagochtend 22 januari 2024 (aanvang 10.00 uur) wordt, in samenwerking met Regiobank Assurantiekantoor Wormgoor B.V., in de Bibliotheek Neede de workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • Cursus ‘Doordenkers’ stimuleert kinderen om kritisch te denken Bekijk details

  8 januari 2024

  Op dinsdag 6 februari 2024 start in de Bibliotheek Lichtenvoorde een cursus “doordenken”, waarin kinderen met elkaar kunnen praten en doordenken over verschillende onderwerpen. De cursus wordt verzorgd door Rudis Wensink. Rudis is 27 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Opgave is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/doordenkers of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. In totaal bestaat de cursus uit vijf bijeenkomsten. De deelnamekosten bedragen: € 50,00. Opgave is mogelijk...

 • Bibliotheek presenteert gratis cursusaanbod Bekijk details

  3 januari 2024

  Op woensdag 10 januari 2024 organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in alle vestigingen (voor Winterwijk bij Boogie Woogie) een voorlichtingsbijeenkomst over het digitale aanbod van de Bibliotheek. De gratis bijeenkomst start overal om 10.00 uur. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via www.oostachterhoek.nl/durfdigitaal of in één van de vestigingen. Het complete aanbod digitale cursussen is gratis te volgen, zowel voor leden als voor niet-leden. Een week later zijn er op diverse plekken...

 • CINEbieb start nieuwe jaar met mooie films Bekijk details

  3 januari 2024

  In het nieuwe jaar vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo respectievelijk de films ‘The Quiet Girl’ (12 januari) en ‘Living’ (26 januari). Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Accepteren en doorgaan! Jelle van Gorkom geeft lezing in bibliotheek Bekijk details

  3 januari 2024

  Woensdagavond 24 januari is Olympisch medaillewinnaar Jelle van Gorkom te gast in de Bibliotheek Lichtenvoorde, in het kader van de ‘muurlezingen’. Deze lezingen worden georganiseerd rondom boeken die geportretteerd zijn op de muurschildering van kunstenaar JanisdeMan, naast de Lichtenvoordse bieb. De lezing van Jelle over zijn sport- en over zijn huidige carrière begint om 19.30 uur. Leden van de Bibliotheek kunnen de lezing bijwonen voor € 5,00, niet-leden betalen € 7,50. Kaarten kunnen besteld...

 • CINEbieb Groenlo start nieuwe jaar met ‘The Blue Caftan’ Bekijk details

  3 januari 2024

  Op donderdagavond 11 januari starten de vrijwilligers van CINEbieb het filmjaar 2024 met ‘The Blue Caftan’. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Noord- en Zuidpoolquiz-app in BIEBlab Bekijk details

  3 januari 2024

  Op donderdag 11 januari, om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde hoe je een quiz kunt maken met een app én je leert hoe je die app kunt maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Paginanavigatie