De bibliotheek gaat op 11 april over op een nieuwe manier van inloggen. Lees meer hierover op onze speciale pagina.

Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 99)

 • ‘Plat veur potwottels’ in de Winterswijkse bieb Bekijk details

  12 maart 2024

  Zondag 24 maart staat de bibliotheek in Winterswijk in het teken van 'Plat veur Potwottels'. Tijdens deze middag (vanaf 14.00 uur), speciaal voor potwottels (kinderen tot een jaar of 6) en hun oldeleu (ouders én grootouders) organiseren we allerlei activiteiten die te maken hebben met ons prachtige dialect. Gratis toegang, maar wel graag reserveren: www.oostachterhoek.nl/zooo. De activiteit was volgeboekt, maar er zijn extra plekken beschikbaar gekomen.

 • Gedichtenwedstrijd ‘Vrijheid vertelt’ Bekijk details

  12 maart 2024

  In samenwerking met Achterhoek Nieuws organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een gedichtenwedstrijd rondom het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei: Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid. De winnaar van deze wedstrijd wint een jaar lang gratis lezen én een publicatie van het gedicht in de uitgaven van Achterhoek Nieuws in de Oost-Achterhoek. De deadline voor het insturen van de gedichten ligt op vrijdag 12 april 2024.

 • Maak een fotostrip in het BIEBlab Bekijk details

  12 maart 2024

  Op woensdag 20 maart (Ruurlo) en woensdag 27 maart (Borculo), om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab hoe je een fotoverhaal maakt. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Maak een kunstrobot met LEGO WeDo Bekijk details

  5 maart 2024

  Op donderdag 14 maart, om 15.00 uur, ga je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde aan de slag met LEGO WeDo. Maak een kunstrobot met deze fantastische LEGO en programmeer die robot. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Film ‘Close’ op witte doek bij CINEbieb Groenlo Bekijk details

  5 maart 2024

  Op donderdagavond 14 maart vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Groenlo de film ‘Close’. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Robotproeverij in Bibliotheek Winterswijk Bekijk details

  26 februari 2024

  Op zondag 17 maart, om 14.00 of 15.30 uur, kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar, mét een ouder, kennis komen maken met onze robotjes. De activiteit is speciaal voor kinderen en ouders samen. De entree is gratis, maar aanmelden is wel nodig (www.oostachterhoek.nl/zooo).

 • Informatieavond aangifte inkomstenbelasting 2023 Bekijk details

  26 februari 2024

  In de maand maart verzorgt Dick van Silfhout in alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek een informatieavond over het doen van belastingaangifte. De avonden zijn gratis, maar aanmelden via www.oostachterhoek.nl/belasting of in één van onze vestigingen is wel nodig.

 • Maak een kunstrobot met LEGO WeDo Bekijk details

  26 februari 2024

  Op woensdag 6 maart (Ruurlo) en woensdag 13 maart (Eibergen), om 15.00 uur, ga je in het BIEBlab aan de slag met LEGO WeDo. Maak een kunstrobot met deze fantastische LEGO en programmeer die robot. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Films ‘Living’ en ‘The Quiet Girl’ te zien in bibliotheek Bekijk details

  26 februari 2024

  In de maand maart vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo respectievelijk de films ‘Frida’ (8 maart) en ‘The French Dispatch’ (29 maart). Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Arty Shoes van Marianumleerlingen te zien aan De Leest Bekijk details

  26 februari 2024

  De komende tijd kan iedere voorbijganger én iedere bezoeker van de Bibliotheek aan De Leest in Lichtenvoorde met volle teugen genieten van de kleurrijke én artistieke expositie ‘Arty Shoes’. De kunstenaars zijn de derdejaars leerlingen van Scholengemeenschap Marianum uit Lichtenvoorde. Dat de Bibliotheek aan ‘De Leest’ is gevestigd en Lichtenvoorde natuurlijk een geschiedenis van schoenmakers kent, maakt de plek van deze tentoonstelling nóg toepasselijker. De geëxposeerde werken staan zo opgesteld...

Paginanavigatie